0

Sizin için son 10 yılda en çok indirilen mobil uygulamaları listeledik ve bu uygulamalar neden bu kadar popüler oldu sorunu yanıtladık. Listedeki bazı uygulamalar görenleri şaşırtacak kadar yüksek indirme sayılarına ulaşmış durumdalar ve bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor. En çok indirilen 8 mobil uygulamanın bulunduğu listedeki uygulamalar sıralaması da indirme sayısına göre zaman zaman değişebiliyor.Son 10 yılda en çok indirilen mobil uygulamalar listemizdeki favori uygulamanızı yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

  1. 1 Facebook


    Elbette bu listenin ilk sırasında Facebook mobil uygulamasını görmek hiç de şaşırtıcı değil. 2004 yılında kurulan Facebook sosyal medya platformu, 2010’lu yıllarda neredeyse tüm dünya tarafından kullanılmaya başladı. Özellikle orta yaş üzerindeki insanların akıllı telefon kullanımı yaygınlaşınca ve bu kişiler birer Facebook kullanıcısı olmaya başlayınca, mobil uygulamanın indirme sayıları da bir hayli arttı. Genç kullanıcılar için eskisi kadar popüler olmasa da Facebook, daha uzun yıllar hayatımızda olacak gibi görünüyor.


  2. 2 WhatsApp


    Metin mesajı, fotoğraf ve video gönderme, sesli ve görüntülü arama gibi pek çok farklı hizmeti tek bir uygulama üzerinden sunuyor ve bu nedenle de, özellikle freelance ve home office çalışma tarzının yaygınlaştığı günümüz koşullarında, WhatsApp vazgeçilmez mobil uygulamalardan bir tanesi olarak telefonlarımızda yerini alıyor.

  3. 3 Facebook Messenger


    Facebook kullanıcıları, diğer Facebook kullanıcılarıyla iletişime geçmek için Messenger uygulamasını kullanmak zorundalar. Mesajlaşma hizmetinden çok daha fazlasını da sunan Messenger, her şeye rağmen yine de sevilerek indirilen mobil uygulamalardan biridir diyemeyiz.

  4. 4 Instagram


    2010 yılında hayatımıza giren Instagram, tam da 2010’lu yılların ruhunu taşıyor. Hayatımıza kare görüntü ve daha sonra story özelliği ile dikey görüntü formatını getiren Instagram, yalnızca video ve fotoğraf paylaşma platformu olmanın da ötesine geçmiş durumda. Instagram ile beraber pek çok akıllı telefon kullanıcısı fotoğraf çekme alışkanlığı kazandı demek hiç de yanlış olmaz.

  5. 5 Snapchat


    Snapchat, 2011 yılında çıktığı zaman kullanıcılara daha önce hiç karşılaşmadıkları özellikler sunuyordu. Paylaşılan görüntüler 24 saat içinde, geride iz bırakmadan yok oluyor, diğer kullanıcılara gönderilen özel fotoğraf ya da videolar da asla kaydedilmiyordu. Daha sonra neredeyse tüm sosyal medya platformlarına gelen story özelliğinin ilk adımı Snapchat tarafından atılmıştı.

  6. 6 TikTok


    Popüler sosyal medya platformları arasında en yeni çıkanlardan biri olan TikTok, son derece kısa bir süre içerisinde dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahip oldu.Oldukça geniş bir müzik ve ses dosyası arşivine sahip olan TikTok, daha uzun yıllar popüler bir mobil uygulama olacak gibi görünüyor.

  7. 7 Netflix


    2000’li yıllarda başladığı izleyiciye benzersiz bir film ve dizi izleme deneyimi sunma yolculuğunda, 2010’lu yıllarda zirve noktasına ulaştı Netflix. 2016 yılında ülkemizde de hizmet vermeye başlayan izleme platformu, günümüzde binlerce orijinal yapımı seyircisine sunuyor.Mobil uygulamasında sunduğu çevrimdışı izleme, sosyal medya platformlarında hızlı paylaşım gibi özellikler sayesinde, mobil kullanıcılar arasında da son derece popüler oldu.

  8. 8 Spotify


    2010’lu yıllara damgasını vuran en popüler, en çok indirilen mobil uygulamalar listesindeki indirme sayıları her geçen gün artıyor ve listeye yepyeni mobil uygulamalar ekleniyor. Kullanıcılarını yeni bir müzik dinleme deneyimine alıştıran uygulama, daha uzun yıllar en popüler müzik dinleme platformlarından biri olacak gibi görünüyor.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0

Sizin Tepkiniz Nedir?

Sevdim Sevdim
0
Sevdim
Sinirli Sinirli
0
Sinirli
Üzgün Üzgün
0
Üzgün
Nefret Nefret
0
Nefret
Şaşkın Şaşkın
0
Şaşkın
Offf Offf
0
Offf
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Çalışkan Çalışkan
0
Çalışkan
Aşk Aşk
0
Aşk
Komik Komik
0
Komik
Lan Lan
0
Lan
Başarılı Başarılı
0
Başarılı
admin

Kaşif

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bir format seç
Test Yap
Sınav & Test Oluşturup Sonuç Belirleyin.
Anket
Anket Oluştur.
Soru Sor / Çözüm Ekle
Sorunuzu Ve Çözümünüzü Buradan Ekleyin
Liste
Çözüm Listeni Ekle
Video
Videolu Çözüm Ekle
Görsel
Fotoğraf veya GIF'li Çözüm Ekle