0

Microsoft'un ABD'deki maaşlı çalışanları belirli bir tatil günü sayısıyla sınırlı olmayacak ve ihtiyaç duydukları kadar çok tatile çıkabilecekler.Dünyanın en büyük yazılım şirketi olan Microsoft, dört haftalık tatil politikasını ortadan kaldırıyor ve ABD'li işçilere sınırsız ücretli izin veriyor.
The Verge tarafından alınan bir nota göre, Microsoft'un insan kaynakları sorumlusu Kathleen Hogan, personelini bir e-posta ile bilgilendirdi.

  "İsteğe bağlı izin" kuruluşun misyonuna, amaçlarına veya hedeflerine katkıda bulunan kayda değer bir başarı veya çaba için profesyonel bir personel çalışanına verilen ücretli izindir. "İşlerimizi nasıl, ne zaman ve nerede yaptığımız önemli ölçüde değişti." Hogan dahili notta "Dönüştükçe, tatil politikamızı daha esnek bir modele modernize etmek doğal bir sonraki adımdı" diye açıklıyor.

LinkedIn News'in haberine göre yazılım devi, daha esnek çalışma programlarına yanıt olarak idari maliyetlerden de tasarruf sağlayan sistemi benimsediğini söyledi. Bazıları sınırsız tatil politikalarını kutlarken, eleştirmenler, işçilerin sınırlı sayıda tatil günleriyle yapacaklarından daha az zaman harcayacakları için bunların genellikle ters etkiye sahip olabileceğini söylüyor.

Microsoft, sınırsız tatil günleri sunan ilk teknoloji devi değil. Salesforce, Oracle, Netflix ve Microsoft'un sahibi olduğu LinkedIn çalışanlarına sınırsız izin sağlıyor.

NOT:Microsoft Türkiye içerisindeki çalışanlarına sınırsız izin imkanı sunmuyor. Çünkü sınırsız izin uygulaması, ancak ülkelerin yasalarına uygun olması gerekiyor.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0

Sizin Tepkiniz Nedir?

Sevdim Sevdim
0
Sevdim
Sinirli Sinirli
0
Sinirli
Üzgün Üzgün
0
Üzgün
Nefret Nefret
0
Nefret
Şaşkın Şaşkın
0
Şaşkın
Offf Offf
0
Offf
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Çalışkan Çalışkan
0
Çalışkan
Aşk Aşk
0
Aşk
Komik Komik
0
Komik
Lan Lan
0
Lan
Başarılı Başarılı
0
Başarılı
admin

Kaşif

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bir format seç
Test Yap
Sınav & Test Oluşturup Sonuç Belirleyin.
Anket
Anket Oluştur.
Soru Sor / Çözüm Ekle
Sorunuzu Ve Çözümünüzü Buradan Ekleyin
Liste
Çözüm Listeni Ekle
Video
Videolu Çözüm Ekle
Görsel
Fotoğraf veya GIF'li Çözüm Ekle