0

Arttırılmış gerçeklik teknolojilerinin öncülerinden biri olarak gösterilen Louis Rosenberg’in son zamanlarda oldukça oldukça yaygın olan Metaverse kavramı ile ilgili korkutucu bir ön görüsü var. Rosenberg, Metaverse’ün ‘gerçekliği’ değiştirebileceği düşünülüyor.

Bir bilgisayar bilimcisi ve ABD Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı’ndaki ilk artırılmış gerçeklik sisteminin geliştiricisi olan Rosenberg, geçtiğimiz hafta sonu Big Think üzerinden Metaverse hakkında düşüncelerini sundu.

Metaverse

Rosenberg, Facebook (yeni adıyla Meta) gibi Metaverse inşasına öncü olan  şirketler hakkında, “Altyapıyı kontrol edecek olan güçlü platform sağlayıcılarının arttırılmış gerçekliği nasıl kullanacağı konusunda endişeliyim. Bu sağlayıcılar, gerçek insanların üzerinde belirli etiketler görmemizi sağlayan ücretli filtreleri arttırılmış gerçeklik yoluyla Metaverse’e getirebilir. Bu etiketler insanların üzerinde yer alarak onlar hakkında bilgiler içerebilir” sözlerinde bulundu.

‘Nefret artacak’

Rosenberg bu filtrelerin insanlara; ‘alkolik, göçmen, ateist, ırkçı’ gibi çeşitler koyabileceğini, bu durumun da insanlar arası nefret ve güvensizliği önemli derecede artırabileceği fikrinde : “Bunun sonucunda siyasi bölünmeler güçlenecek, belirli insanlar dışlanacak ve toplumsal bir güvensizlik yaratacak.”

MetaverseÜnlü geliştirici bunlara ek, Metaverse’ün bildiğimiz gerçekliği ortadan kaldıracağı düşünülüyor. İnsanların zamanlarının tamamını burada geçireceğini ve tüm dünya ile etkileşimde olmak için sanal veya arttırılmış gerçeklik cihazlarından ulaşamayacaklarını,ve bu yüzden de gerçeklik algısının yok olabileceğini belirtiyor.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0

Sizin Tepkiniz Nedir?

Sevdim Sevdim
0
Sevdim
Sinirli Sinirli
0
Sinirli
Üzgün Üzgün
0
Üzgün
Nefret Nefret
0
Nefret
Şaşkın Şaşkın
0
Şaşkın
Offf Offf
0
Offf
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Çalışkan Çalışkan
0
Çalışkan
Aşk Aşk
0
Aşk
Komik Komik
0
Komik
Lan Lan
0
Lan
Başarılı Başarılı
0
Başarılı
admin

Kaşif

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bir format seç
Test Yap
Sınav & Test Oluşturup Sonuç Belirleyin.
Anket
Anket Oluştur.
Soru Sor / Çözüm Ekle
Sorunuzu Ve Çözümünüzü Buradan Ekleyin
Liste
Çözüm Listeni Ekle
Video
Videolu Çözüm Ekle
Görsel
Fotoğraf veya GIF'li Çözüm Ekle