0

Ford, "Project T3" kod adlı bir sonraki elektrikli kamyonunu yapacağını edeceğini söylediği batı Tennessee'deki devasa yeni EV üretim kompleksinin inşaatı hakkında Cuma günü bir güncelleme yaptı.

ompleksinin inşaatı hakkında Cuma günü bir güncelleme sağladı .

BlueOval City kampüsü olarak adlandırılan yerleşke 2025'e kadar çevrimiçi olmayacak, ancak geldiğinde Ford, Ford'un F serisi kamyonetleri için bir araç üretim tesisine ve bir pil montaj bölümüne ev sahipliği yapan bir "mega kampüs" olacağını söyledi. . Şimdi şirket, bir sonraki elektrikli kamyonu için ana üretim hattı olarak da hizmet vereceğini söylüyor.Ayrıntılar hala az, ancak yeni kamyon, Ford'un elektrikli araç ailesi dolmaya başladığında,, otomobil üreticisinin Mustang Mach-E, F-150 Lightning ve E-Transit minibüsünün yanı sıra Avrupa'da yalnızca elektrikli bir Ford Explorer ile yan yana oturacak. on yılın orta noktasına kadar.

noktasına kadar.

Ford CEO'su ve başkanı Jim Farley yaptığı açıklamada , "Project T3, Amerika'nın kamyonunda devrim yapmak için hayatta bir kez karşılaşılabilecek bir fırsattır" dedi . “100 yıllık Ford kamyon bilgi birikimini birinci sınıf elektrikli araç, yazılım ve aerodinamik yeteneğiyle birleştiriyoruz. Sonsuz yenilik ve yetenek için bir platform 

F-150 Lightning, adaşı gazla çalışan F-150 ile neredeyse aynı olsa da, yeni kamyonun hem tasarım hem de performans açısından Ford için daha çok bir çıkış olması bekleniyor. Farley tarafından 2022 podcast röportajında yapılan yorumlara göre özellikle "aktif ve konuşlandırılabilir aero" olacak.Geliştirilmiş verimlilik muhtemelen daha uzun menzil anlamına gelecektir. F-150 Lightning, 320 mile kadar çıkabiliyorken, Project T3 kamyonu tek bir şarjla 400 mile kadar gidebiliyor.PJ O'Rourke bir keresinde Amerikan kamyonetlerini "motor takılı bir arka sundurma" olarak tanımlamıştı. Pekala, bu yeni kamyon Millennium Falcon gibi olacak – bir arka sundurma eklenmiş olacak," dedi Farley bu hafta bir basın açıklamasında.Farley'e göre Ford, BlueOval City kompleksinde yılda 500.000 elektrikli kamyon üretmeyi planlıyor ve üretim "30 ay" içinde başlayacak. Şirket kısa süre önce Mustang Mach-E üretimini artırmaya başladı ve yıllık üretim hızını 2023'ün sonuna kadar hedeflenen 210.000 adede çıkarmak amacıyla saatlik montajı ikiye katladı. 1 numaralı EV satıcısı Tesla da fiyatlarını düşürdü.

Bu arada F-150 Lightning'in üretimi de bunu üçe katlama yolunda ilerliyor.Ford, 2023'ün sonuna kadar yıllık 150.000 üretim çalıştırma oranını hedefliyor. Şirket, elektrikli kamyon üretimini artırmak için Michigan'daki üç fabrikaya 2 milyar dolar yatırım yapıyor.

Tennessee ve Kentucky'de şirket EV üretim kapasitesini geliştirmek için milyarlarca dolar harcıyor. Ford, Güney Koreli pil tedarikçisi SK Innovation ile Güney genelinde bir fabrika ağı kurmak için 11.4 milyar dolar harcayacağını söyledi.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0

Sizin Tepkiniz Nedir?

Sevdim Sevdim
0
Sevdim
Sinirli Sinirli
0
Sinirli
Üzgün Üzgün
0
Üzgün
Nefret Nefret
0
Nefret
Şaşkın Şaşkın
0
Şaşkın
Offf Offf
0
Offf
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Çalışkan Çalışkan
0
Çalışkan
Aşk Aşk
0
Aşk
Komik Komik
0
Komik
Lan Lan
0
Lan
Başarılı Başarılı
0
Başarılı
admin

Kaşif

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bir format seç
Test Yap
Sınav & Test Oluşturup Sonuç Belirleyin.
Anket
Anket Oluştur.
Soru Sor / Çözüm Ekle
Sorunuzu Ve Çözümünüzü Buradan Ekleyin
Liste
Çözüm Listeni Ekle
Video
Videolu Çözüm Ekle
Görsel
Fotoğraf veya GIF'li Çözüm Ekle