0

Bir dönem üretim sürecindeki zorluklarla gündeme olan ABD’li elektrikli araç firmsası Tesla artık başarılarıyla gündeme yerleşiyor. Araç kiralama şirketi Hertz’in 100 bin adet Tesla siparişi verdiğini duyurması, Tesla hisselerini harekete geçirdi.

Haberden sonra Tesla’nın hisse değeri bin doların üzerine yükselirken, piyasa değeri de ilk kez 1 trilyon dolar bandını geçti. ABD’li üretici böylece 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk otomotiv şirketi oldu.

Tesla

Apple, Microsoft, Amazon ve Google’ın çatı şirketi Alphabet, piyasa değeri 1 trilyon doların üzerinde olan diğer ABD menşeli şirketler. Facebook da hisse değeri düşüşe geçene kadar bu grubun bir parçasıydı.

Tesla’nın piyasa değerinin hızlı yükselişi oldukça dikkat çekti.Zira verilen bilgiye göre şirketin 100 milyar dolardan 1 trilyon dolar değere ulaşması iki yılı aşmadı. Teknoloji devi Amazon’da ise bu süreç sekiz seneden fazla sürmüştü.

Tesla

Tesla’nın ardında gelen Toyota’nın piyasa değeri 240 milyar dolar, Volkswagen’in ise 150 milyar dolar civarında. Ardından 143 milyar dolar ile Çinli BYD geliyor. ABD’li üreticinin piyasasının şu anda kendinden sonraki 9 otomotiv üreticisinin piyasa değerlerinin toplamından daha üstte olması da altı çizilmesi gerekenlerden.

Araç kiralama şirketi Hertz, pandemi sebebiyle geçtiğimiz yıl iflasın eşiğine gelmiş, ardından aldığı yatırımlarla toparlamıştı. Şirket şimdi de araç filosunun bir kısmını elektriklendirerek mobilitenin dönüşümünde yerini almayı planlıyor. 2022 yılı sonuna kadar 100 bin Tesla Model 3’ün teslim edilmesine yönelik anlaşma 4.2 milyar dolar değerinde. 


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0

Sizin Tepkiniz Nedir?

Sevdim Sevdim
0
Sevdim
Sinirli Sinirli
0
Sinirli
Üzgün Üzgün
0
Üzgün
Nefret Nefret
0
Nefret
Şaşkın Şaşkın
0
Şaşkın
Offf Offf
0
Offf
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Çalışkan Çalışkan
0
Çalışkan
Aşk Aşk
0
Aşk
Komik Komik
0
Komik
Lan Lan
0
Lan
Başarılı Başarılı
0
Başarılı
admin

Acemi

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bir format seç
Test Yap
Sınav & Test Oluşturup Sonuç Belirleyin.
Anket
Anket Oluştur.
Soru Sor / Çözüm Ekle
Sorunuzu Ve Çözümünüzü Buradan Ekleyin
Liste
Çözüm Listeni Ekle
Video
Videolu Çözüm Ekle
Görsel
Fotoğraf veya GIF'li Çözüm Ekle