0

Sony ve Honda’nın ortak mobilite girişimi, Sony’nin Çarşamba günü Las Vegas’ta düzenlenen CES’teki sunumu sırasında Afeela adlı yeni bir EV prototipini tanıttı. Marka, ortak girişimin 2026’da Kuzey Amerika’da satışa çıkacak ilk üretim elektrikli otomobilinde yer alacak.Yeni marka hakkında hala pek bir şey bilinmiyor, ancak Sony Honda Mobility CEO’su Yasuhide Mizuno, otomobilin benzersiz bir EV sunmak için Sony’nin yapay zekası, eğlence, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik deneyimlerinden yararlanacağını söyledi.Mizuno, “Afeela, insanların etkileşimli hareketlilik hissini hissettiği ve hareketliliğin, algılama ve yapay zeka teknolojilerini kullanarak insanları ve toplumu tespit edip anlayabildiği etkileşimli bir ilişki konseptimizi temsil ediyor” dedi.

Kameralar, radar, ultrasonik ve lidar da dahil olmak üzere 40’tan fazla sensör, aracın dış yüzeyinin her yerine yerleştirilerek nesneleri algılama ve otonom sürüş yeteneğini geliştirecek. Mizuno’ya göre Afeela, özerklik, güçlendirme ve yakınlık dahil olmak üzere üç ana temayı somutlaştırmaya çalışacak.Sahnede tanıtılan prototip, Sony’nin üç yıl önce CES’te ilk kez tanıttığı konsepte pek benzemiyordu. Bunun yerine, ön tarafında bir ışık çubuğu, kapalı bir ızgara ve parlak siyah tavanı olan bir sedandı.Siyah jant kapakları ve tekerlek yuvalarının üzerindeki hafif bir vurgu, daha ilginç dış özelliklerden bazılarıydı. Birkaç gözlemci, Afeela prototipinin bir Porsche 911 ile Lucid Air’in karışımı gibi göründüğü yorumunu yaptı.

Yeni EV, diğer premium araçlarla rekabet edecek şekilde fiyatlandırılacak

Mercedes-Benz, BMW, Volvo ve Audi gibi otomobil üreticileri. Sony, yazılımının abonelik hizmetleri sunmasını beklediğini, bu nedenle araç sahiplerinin belirli özelliklere erişmek için muhtemelen aylık bir ücret ödemesi gerekeceğini söyledi.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0

Sizin Tepkiniz Nedir?

Sevdim Sevdim
0
Sevdim
Sinirli Sinirli
0
Sinirli
Üzgün Üzgün
0
Üzgün
Nefret Nefret
0
Nefret
Şaşkın Şaşkın
0
Şaşkın
Offf Offf
0
Offf
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Çalışkan Çalışkan
0
Çalışkan
Aşk Aşk
0
Aşk
Komik Komik
0
Komik
Lan Lan
0
Lan
Başarılı Başarılı
0
Başarılı
admin

Çaylak

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bir format seç
Test Yap
Sınav & Test Oluşturup Sonuç Belirleyin.
Anket
Anket Oluştur.
Soru Sor / Çözüm Ekle
Sorunuzu Ve Çözümünüzü Buradan Ekleyin
Liste
Çözüm Listeni Ekle
Video
Videolu Çözüm Ekle
Görsel
Fotoğraf veya GIF'li Çözüm Ekle