0


Rolls-Royce
’un havacılık bölümünün, yaklaşık iki aya yakın önce ilk uçuşunu gerçekleştirdiği elektrikli Spirit of Innovation uçağının yeni bir rekora imza attığını bildirdi.

En düşük süre ve 623 km/s hız rekoru

16 Kasım’da gerçekleştirilen test uçuş denemelerinin sonuçlarını dünya havacılık kayıtlarından sorumlu olan Uluslararası Havacılık Federasyonu‘na (FAI) gönderen firma, elektrikli uçağın 1.86 mil (3 KM) mesafede 345.4 mph (623 km/s) maksimum hıza ulaştığını iddia ediyor. Ayrıca uçağın 9,843 ft (3.000m) rakıma 202 saniyede ulaştığını söyleyen şirket en düşük süre talebinde de bulundu.

Spirit of Innovation, Rolls-Royce

400 kW (535 HP), 750 volt motordan destek alan ve geleneksel iniş takımları bulunan Spirit of Innovation, Rolls-Royce’un iddia ettiğine dair bugüne kadar monte edilmiş en güçlü itiş gücü sağlanabilen bir pil takımına sahip. Kayıtlar henüz sertifikalandırılmamıştır olsa bile 623 km/s hızı ile Spirit of Innovation, elektrikli Siemens 330LE uçağının sahip olduğu 342,7 km/s hız rekorunu geride bırakabilir.

Elektrikli uçaklar, mevcut elektrik gücünün jet yakıtından 50 kat daha az enerji yoğunluğuna sahip olması sebebiyle günümüzde hala pratik olarak görünmüyor. Bunun yanı sıra elektrik motorları sayesinde bu uçaklar, gökyüzüne tırmanırken tam gücü korumayı başarabiliyor ve kısa mesafeli yolculuklar için iddialı bir şekilde sürüyor.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0

Sizin Tepkiniz Nedir?

Sevdim Sevdim
0
Sevdim
Sinirli Sinirli
0
Sinirli
Üzgün Üzgün
0
Üzgün
Nefret Nefret
0
Nefret
Şaşkın Şaşkın
0
Şaşkın
Offf Offf
0
Offf
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Çalışkan Çalışkan
0
Çalışkan
Aşk Aşk
0
Aşk
Komik Komik
0
Komik
Lan Lan
0
Lan
Başarılı Başarılı
0
Başarılı
admin

Çaylak

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bir format seç
Test Yap
Sınav & Test Oluşturup Sonuç Belirleyin.
Anket
Anket Oluştur.
Soru Sor / Çözüm Ekle
Sorunuzu Ve Çözümünüzü Buradan Ekleyin
Liste
Çözüm Listeni Ekle
Video
Videolu Çözüm Ekle
Görsel
Fotoğraf veya GIF'li Çözüm Ekle