0

Japonya’nın hedefinde Ryugu isimli bir asteroit var. JAXA(Japon Uzay Ajansı)’nın Hayabusa2 isimli uzay aracının asteroit üzerine inmesinden sonra bir sonraki görev için hazırlıklara başlayan Japonlar, asteroit üzerinde bir krater açmaya hazırlanıyor.

Japonya bombayı ilk dünyada test etti!

Asteroitin üzerinden örnekler toplayabilmek için 22 Şubat’ta Ryugu’ya inen Hayabusa2, görevinin ikinci aşaması olan bombalama görevinin hazırlıklarına başladı. Görevde kullanılacak iki kilogramlık bomba tertibatı ilk olarak dünyada test edildi. Test aşamasının görüntülerini de paylaşan JAXA, asteroit üzerinde ufak bir krater açarak derinlerdeki kaya parçalarına ulaşmayı amaçlıyor.

Hayabusa2 önemli keşifler de yaptı!

22 Şubat’tan bu yana astreoit üzerinde olan uzay aracı, burada geçirdiği süre boyunca önemli keşifler de yaptı. Asteroit üzerinde daha önce suyun varlığını işaret eden mineralleri keşfeden uzay aracının, dünyadan yaklaşık 300 milyonkilometre uzaklıkta Güneş Sistemi’nin oluşma sürecine aydınlatacak yeni keşifler yapması bekleniyor.

Bilim insanları bu özel asteroitte ayrıca yaşamın yapı taşlarını oluşturan organik maddelerin de olabileceğini düşünüyor. Üzerinde su minerallerinin ve önemli organik maddelerin bulunması, Ryugu’yu diğer asteroitlerden daha önemli hale getiriyor. Bu nedenle bu görev bilim insanları adına çok önemli.

Bombalama görevinden sonra asteroitin temel yapısının ortaya çıkması bekleniyor. Eğer beklenildiği gibi krater açılırsa ve gerekli kaya örnekleri alınabilirse, hem Güneş Sistemi‘nin oluşumu hem de Ryugu asteroitinin geçmişi hakkında önemli keşifler yapılabilecek.



Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0

Sizin Tepkiniz Nedir?

Sevdim Sevdim
0
Sevdim
Sinirli Sinirli
0
Sinirli
Üzgün Üzgün
0
Üzgün
Nefret Nefret
0
Nefret
Şaşkın Şaşkın
0
Şaşkın
Offf Offf
0
Offf
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Çalışkan Çalışkan
0
Çalışkan
Aşk Aşk
0
Aşk
Komik Komik
0
Komik
Lan Lan
0
Lan
Başarılı Başarılı
0
Başarılı
admin

Acemi

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bir format seç
Test Yap
Sınav & Test Oluşturup Sonuç Belirleyin.
Anket
Anket Oluştur.
Soru Sor / Çözüm Ekle
Sorunuzu Ve Çözümünüzü Buradan Ekleyin
Liste
Çözüm Listeni Ekle
Video
Videolu Çözüm Ekle
Görsel
Fotoğraf veya GIF'li Çözüm Ekle