0

Geçtiğimiz günlerde en çok arıza yapan telefonlar listesi tekrar günceme gelmişti.Sizin telefonunuzda listede mi?
Akıllı telefon olarak adlandırılan telefonlar artık hayatımızın bir parçası olmasının yanı sıra artık hayatı kolaylaştıran bir araç haline geldi.Tabi ne için kullandığınıza bağlıdır.Alışılmış para trasferleri,faturalar,alışveriş ve birçok alışkanlığımızı değiştirmiştir.Hatta arkadaşlar bile normal görüşmeden çok artık sosyal medya üzerinden görüşüp takipleşmeye başlamışlardır.Sosyal medyanın bu kadar kullanılmasındaki başrol tabiki akıllı telefonlarımıza aittir.
Akıllı telefonlarımızı çok seviyoruz artık herşeyimiz oldular.Kaybettik mi yada başına bir şey geldi mi artık çocuğumuz gibi üzülür olmadık mı?Artık akıllı telefon alırken veya almadan önce araştırmalar yapıp o şekilde telefon sahibi olmaya gayret ediyoruz.Dost tavsiyesinden çok google tavsiyelerini değerlendirir olduk.

İŞTE 2017’NİN EN ÇOK ARIZA YAPAN TELEFONLARI

2017 verilerine göre belirtilen tabloda samsung markalı telefonlar ençok arıza verirken diğer
markalarda arıza oranları oldukça düşük olduğu görülmektedir.Bunun yanısıra model sıralamasında xiaomi kısaca mi marka telefonların daha çok arıza yaptığı belirtilmektedir.Tabiki bu araştırmalar dünya genelinde yapılmıştır.Fakat satış adedine orantılanmadığı çok aşikardır.Pazar payının büyük kısmına hükmeden “samsung” “apple” ve artık “Huawei” satış adedine göre arıza yapma adedide yükselmesi muhtemeldir.

NEDEN APPLE ÜRÜNLERİ OLAN İPHONE LİSTEDE YER ALMIYOR?
Bu tablo çeşitli web sitelerinde bulunan bir tablo olmasının yanı sıra bu sıralama android cihazlar için yapılmıştır.

NEDEN SAMSUNG 1.SIRADA?
Samsung’un birinci sırada olmasının nedeni bu sıralamanın satış adedine arıza orantısı uygulanmamasından kaynaklıdır.Samsung’un kronikleşmiş arızaları çok azdır tabi ki satış adedine oranla bunu söylemek mümkündür.




2018 EN ÇOK ARIZA YAPAN TELEFONLAR
Yılbaşına yaklaşırken 2018’in en çok arıza yapan telefonları merakla beklenmektedir.Fakat sizin için çeşitli teknik servislerden topladığımız bilgilere göre en çok arıza yapan “Marka” ve “Modelleri” Şöyle;

Samsung Galaxy S9 (US) SM-G960U Combination File By Depz Mobile Zone


1.Samsung
Görüştüğümüz teknik servislerde en çok arıza yapan samsung ürünleri bilgisine ulaştık.Fakat onarılmayacak arıza sayısı %10 u geçmiyor.Yani bu demek oluyor ki arızalanan samsung”unuzun arızalansa dahi çözülme oranı %90dır.
En çok arıza sebepleri:
Şebeke
Yazılım
Google hesabı unutma
Soket


2.Apple/iphone
Apple ürünleride teknik servisleri meşgul eden cihazlar arasında yer almaktadır.Teknik sevislere giren çıkan cihazlara baktığımızda “apple” ürünlerininide yoğun olduğu görülmektedir.Apple ürünlerinde onarım yüzdesine baktığımızda çözümü sağlanamayan cihaz yüzdesi %20 olarak görülmektedir.%80 oranında çözüme cihazınız kavuşuyor.




En çok arıza sebepleri:
Aranıyorda kalıyor
Servis yok(şebeke)
Parmak okuyucu
Ahize

3.Lg
Lg cihazların teknik servislere giriş çıkışları okadar yoğun olmasına göre satış adedine göre arıza oranlarını aldığımızda hiç azımsanmayacak kadar.Servis yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde ise sevise giren cihazların %40 oranında arızalarının çözülemediği ve %60 oranında arızalarının çözüldüğü görülmektedir.Çözülenlerde ise arıza tekrarlama görülmüştür.
En Çok Arıza sebepleri:
Kapanma sorunu
Logoda kalma sorunu
Anakart arızaları
soket

EDİTÖR YORUMU:
Yaptığım araştırmalar neticesinde bu üç büyük markadan en çok Çözümsüz kalan “lg ” markalı akıllı cihazlardır.Fakat verilere baktığımda samsung cihazlar üst sıralarda görünüyor bunun nedeni ise satış oranına göre sıralama yapılmamasıdır.Şöyle düşünün bir ürünü 10 milyon satıp 100 bin arıza yaşamakla bir ürünü 100 bin satıp 10 bin arıza yaşanması demek yüzdelik orana vurduğumuz zaman 10 bin arıza kesinlikle fazladır 100 bin arızadan bu nedenle ben “samsung” markalı cihazları kesinlikle 1. sırada görmüyorum.




NOT:Yapılan araştırma özel servislerden elde edilmiştir.(Yetkili Servislerden Değil)
Saygılarımla
Microsphone ekibi


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0

Sizin Tepkiniz Nedir?

Sevdim Sevdim
0
Sevdim
Sinirli Sinirli
0
Sinirli
Üzgün Üzgün
0
Üzgün
Nefret Nefret
0
Nefret
Şaşkın Şaşkın
0
Şaşkın
Offf Offf
0
Offf
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Çalışkan Çalışkan
0
Çalışkan
Aşk Aşk
0
Aşk
Komik Komik
0
Komik
Lan Lan
0
Lan
Başarılı Başarılı
0
Başarılı
admin

Acemi

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bir format seç
Test Yap
Sınav & Test Oluşturup Sonuç Belirleyin.
Anket
Anket Oluştur.
Soru Sor / Çözüm Ekle
Sorunuzu Ve Çözümünüzü Buradan Ekleyin
Liste
Çözüm Listeni Ekle
Video
Videolu Çözüm Ekle
Görsel
Fotoğraf veya GIF'li Çözüm Ekle