0

Salı günü Google, Microsoft ve OpenAI tarafından yayınlanan rakip hizmetlere arama devinin kendi AI destekli sohbet robotu Bard'a erişim açtığını söyledi. Şirket, ABD ve İngiltere'de sınırlı sayıda insanla başlıyor.

Google'dan Sissie Hsiao ve Eli Collins bir blog gönderisinde, "Şimdiye kadar Bard'ı test ederek çok şey öğrendik ve onu geliştirmenin bir sonraki kritik adımı daha fazla kişiden geri bildirim almaktır," diye yazdı. 

Google, geçen yıl OpenAI ChatGPT'nin piyasaya sürülmesinin ardından şirketin "kırmızı koda" girdiği bildirildikten sonra geçen ay Bard'ı duyurdu. ChatGPT, garip bir şekilde özel şiirler yazmaktan sosyal medya yöneticileri için ikna edici kapak mektupları oluşturmaya kadar hemen hemen her soruya insani yanıtlar verme yeteneğiyle hayal güçlerini fethetti.

Ocak ayına kadar ChatGPT'nin 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştığı tahmin ediliyor ve bu da onu şimdiye kadarki en hızlı büyüyen web platformu yapıyor. Bu, Microsoft'un yeni Bing araması ve Word, Excel ve PowerPoint'teki bir "yardımcı pilot" aracının yanı sıra Google'ın Gmail ve Docs dahil olmak üzere Workspace araçları için AI özellikleri dahil olmak üzere kendi AI ürünlerini piyasaya süren bir şirket akışına yol açtı.


Bard'ı tanıttıktan sonra Google, yapay zeka sohbet robotu, aracın yeteneklerini göstermeyi amaçlayan bir gösteri sırasında James Webb Uzay Teleskobu hakkında yanlış bilgiler sunduğunda çağrıldı. Salı günü Google, Bard'ın hala bir deney olduğunu vurguladı ve AI aracının "her zaman işleri doğru yapmayacağını" belirtti.

Google, Microsoft ve DuckDuckGo'dan Adobe'ye ve Grammarly'ye kadar diğerleri yapay zeka ile aşılanmış yeni araçlar ve hizmetler sunarken, bu acele güvenilirlik gibi konularla ilgili endişeleri vurguladı. Kitlesel ilgi, AI geleceğimiz hakkında büyük spekülasyonlara ve yanlış anlama potansiyeline de yol açtı.

Salı günü Google, Bard'a erişimi zamanla daha fazla ülke ve dile genişleteceğini söyledi. Bard'ı denemekle ilgilenen kişiler bekleme listesine katılabilir. Şirket, ek yorum talebine hemen yanıt vermedi.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0

Sizin Tepkiniz Nedir?

Sevdim Sevdim
0
Sevdim
Sinirli Sinirli
0
Sinirli
Üzgün Üzgün
0
Üzgün
Nefret Nefret
0
Nefret
Şaşkın Şaşkın
0
Şaşkın
Offf Offf
0
Offf
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Çalışkan Çalışkan
0
Çalışkan
Aşk Aşk
0
Aşk
Komik Komik
0
Komik
Lan Lan
0
Lan
Başarılı Başarılı
0
Başarılı
admin

Çaylak

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bir format seç
Test Yap
Sınav & Test Oluşturup Sonuç Belirleyin.
Anket
Anket Oluştur.
Soru Sor / Çözüm Ekle
Sorunuzu Ve Çözümünüzü Buradan Ekleyin
Liste
Çözüm Listeni Ekle
Video
Videolu Çözüm Ekle
Görsel
Fotoğraf veya GIF'li Çözüm Ekle