0

Geliştiriciliğini ve yayıncılığını Techland’in yaptığı, çıkış tarihi 4 Şubat olarak belirlenen Dying Light 2: Stay Human, Youtube kanalında hem yayınladığı fragmanlarla hem de 15 dakikalık bir oynanış videosu ile oyuncuların heyecanını sürekli taze tutmayı başarıyor. Yayıncı firma son olarak da oynanış videosunda görülen yeni yeteneklerin de bulunduğu yetenek ağacı ile ilgili kısa bir video yayınladı.

Açık dünya zombi oyunu Dying Light 2: Stay Human, içerisinde ikiye ayrılmış bir yetenek ağacı bulunduruyor. Ağacın bir kolu combat mekaniklerini diğer kolu da parkur mekaniklerini içeriyor. Video içerisinde 6 yeteneğin açıklanmış olduğunu görüyoruz. Bu açıklanan 6 yeteneğin 3'ü combat tarafında, diğer 3'ü parkur tarafında kendini gösteriyor. Dying Lİght 2: Stay Human'ın yetenek ağacı ilk oyuna göre daha fazla uçmalı kaçmalı parkur yetenekleri barındırıyor gibi börünüyor.

Dying Light 2: Stay Human Yeni Yetenekler Neler?

Combat Ağacı

Combat ağacındaki yeteneklerden ilki “Block Charge” olarak geçiyor. Bu yetenek rakibinizi bir kalkan gibi kullanarak onu yere çarpmanızı ve bu sırada da gelecek olan hasarı engellemenizi sağlıyor. 

İkinci yeteneğimiz “Perfect Parry, rakiplerinizin size saldırdığı anda yaptığınız bir karşı hareketle onların saldırılarını engelleyip, savunmalarını açık hale getirmenize olanak sağlıyor. Videoda Perfect Parry yapıldığında 1-2 saniyeliğine zamanın yavaşladığını görebiliyoruz.

Üçüncü yeteneğimiz Ground Pound” ise karakterimiz belirli bir yükseklikten aşağı atladığında 2-3 metre çapındaki tüm rakipleri sersemletecek bir hamle yaparak yere güçlü bir şekilde inmemize olanak sağlıyor. Combat tarafında gösterilen son yeteneğimiz toplu düşman gruplarından kolayca kaçmayı sağlayacak bir yetenek gibi duruyor.

Parkur Ağacı

Parkur kısmında ise oynanış gerçekten eğlenceli olacakmış gibi görünüyor. Videoda gösterilen ilk yetenek olan “Far Jump”, atlanabilecek bir nesne üzerinden epey uzağa sıçramamıza ve süzülmemize olanak sağlayan bir yetenek. Normalde sadece üzerinden atlayabildiğimiz nesnelerin epey ilerisine sıçrayabilmek ilginç olacak gibi görünüyor. 

 Parkur ağacındaki ikinci yeteneğimiz “Bash” ise rakipleri ve engelleri hiç durmadan ilerleyerek geçmemize olanak sağlıyor.

 Üçüncü yeteneğimiz “Tic-Tac”, karakterimizin dik yüzeylerde belirli bir mesafe kadar koşmasına olanak sağlıyor. Bu yetenek ile tam kendinizi kaptırmış şekilde parkur yaparken sizi yavaşlatıcak olan dik yüzeylere hızınız kesilmeden devam edebilmenizi sağlayacak.

Ağaçların her birinde açılmayı bekleyen 24 adet yetenek bulunuyor. Beş çeşit beceri sunan ilk oyunun aksine Dying Light 2, bu yetenek ağacı sayısını ikiye indirmiş. Dying Light 2, ilk oyunda kullanılan "Kullanıldıkça gelişen yetenekler" sistemini benimseyerek çizgisini bozmamış diyebiliriz.

4 Şubat 2022 tarihinde çıkacak bu oyun için oyuncular heyecanlı olsa da ülkemiz açısından baktığımızda oyunun 349 TL standart fiyatıyla insan almadan önce iki kez düşünebiliyor. 


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0

Sizin Tepkiniz Nedir?

Sevdim Sevdim
0
Sevdim
Sinirli Sinirli
0
Sinirli
Üzgün Üzgün
0
Üzgün
Nefret Nefret
0
Nefret
Şaşkın Şaşkın
0
Şaşkın
Offf Offf
0
Offf
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Çalışkan Çalışkan
0
Çalışkan
Aşk Aşk
0
Aşk
Komik Komik
0
Komik
Lan Lan
0
Lan
Başarılı Başarılı
2
Başarılı
admin

Çaylak

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bir format seç
Test Yap
Sınav & Test Oluşturup Sonuç Belirleyin.
Anket
Anket Oluştur.
Soru Sor / Çözüm Ekle
Sorunuzu Ve Çözümünüzü Buradan Ekleyin
Liste
Çözüm Listeni Ekle
Video
Videolu Çözüm Ekle
Görsel
Fotoğraf veya GIF'li Çözüm Ekle