0

Yapay zeka araştırma laboratuvarı OpenAI, ChatGPT'ye güç veren çığır açan yapay zeka sisteminin en son sürümü olan GPT-4'ü piyasaya sürdü. GPT-4, daha yaratıcı olduğunu, gerçekleri uydurma olasılığının daha düşük olduğunu ve selefine göre daha az önyargılı olduğunu söylüyor.

 OpenAI kurucu ortağı Sam Altman, onu "şimdiye kadarki en yetenekli ve uyumlu modelimiz" olarak nitelendirerek, yeni sistemin "çok modlu" bir model olduğunu, bunun da girdi olarak metinlerin yanı sıra görüntüleri de kabul edebildiği ve kullanıcıların resimler hakkında soru sormasına olanak tanıdığı anlamına geldiğini söyledi. Yeni sürüm, büyük metin girişlerini işleyebilir ve aynı anda 20.000'den fazla kelimeyi hatırlayıp bunlara göre hareket edebilir ve tüm bir kısa romanı istem olarak almasına izin verir.


Yeni model, en son sürüm için eğitim verilerinin bir kısmını sağlayan ChatGPT sohbet robotunun ücretli sürümü olan ChatGPT Plus kullanıcıları için bugün kullanıma sunuldu.

OpenAI, GPT-4 destekli hizmetler sunmak için ticari ortaklarla da çalıştı. Dil öğrenme uygulaması Duolingo'nun yeni bir abonelik katmanı olan Duolingo Max, artık İngilizce konuşan kullanıcılara yapay zeka destekli Fransızca veya İspanyolca konuşmalar sunacak ve dil öğrenenlerin yaptığı hataları açıklamak için GPT-4'ü kullanabilecek. Yelpazenin diğer ucunda, ödeme işleme şirketi Stripe, kurumsal kullanıcıların destek sorularını yanıtlamak ve şirketin destek forumlarında potansiyel dolandırıcıları işaretlemeye yardımcı olmak için GPT-4'ü kullanıyor.

Duolingo'nun ana ürün müdürü Edwin Bodge, "Yapay zeka her zaman stratejimizin büyük bir parçası olmuştur" dedi. "Dersleri kişiselleştirmek ve Duolingo İngilizce testleri yapmak için kullanıyorduk. Ancak bir öğrencinin yolculuğunda doldurmak istediğimiz boşluklar vardı: konuşma pratiği ve hatalar hakkında bağlamsal geri bildirim." Şirketin GPT-4 ile yaptığı deneyler, prototipin "%95'ini" bir gün içinde oluşturarak, teknolojinin bu özellikleri sağlayabileceğine ikna etti.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0

Sizin Tepkiniz Nedir?

Sevdim Sevdim
0
Sevdim
Sinirli Sinirli
0
Sinirli
Üzgün Üzgün
0
Üzgün
Nefret Nefret
0
Nefret
Şaşkın Şaşkın
0
Şaşkın
Offf Offf
0
Offf
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Çalışkan Çalışkan
0
Çalışkan
Aşk Aşk
0
Aşk
Komik Komik
0
Komik
Lan Lan
0
Lan
Başarılı Başarılı
0
Başarılı
admin

Çaylak

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bir format seç
Test Yap
Sınav & Test Oluşturup Sonuç Belirleyin.
Anket
Anket Oluştur.
Soru Sor / Çözüm Ekle
Sorunuzu Ve Çözümünüzü Buradan Ekleyin
Liste
Çözüm Listeni Ekle
Video
Videolu Çözüm Ekle
Görsel
Fotoğraf veya GIF'li Çözüm Ekle