0

Venezuela’daki Bitcoin madencileri, daha adil bir elektrik fiyatlandırması talebinde bulundu.

Venezuela’daki kripto düzenleme kurumu ve elektrik bakanlığı yasal bir anlaşma imzaladı.
Anlaşma, kripto madencileri için elektrik tarifeleri oluşturma ve lisanslama sürecinde değişiklikler yapıyor.
Elektrik kullanım oranlarının ve fiyatının yükselip yükselmeyeceği henüz belli değil.
Eylül ayında Venezuela, tüm Bitcoin ve kripto para madencilerinin ulusal bir havuza katılmasını zorunlu kıldı. Bu düzenleme kapsamında, tüm kazançların devlet tarafından düzenlenmesi ve madenciler arasında paylaştırılması gündeme geldi.

Şimdilerde ise Venezuela elektrik fiyatlandırma oranlarını değiştirmek istiyor.

Dün Taraflar Arasında Bir Anlaşma İmzalandı
Venezuela’nın Kripto Varlıkları ve İlgili Faaliyetler Ulusal Müfettişi (SUNACRIP) ve kamu elektrik politikasını belirleyen Halkın Elektrik Enerjisi Bakanlıağı, dün kripto madenciliği faaliyetlerini teşvik etmek ve düzenlemek amacıyla yasal bir anlaşma imzaladı.

Anlaşmanın ardından yapılan açıklamada, “Başkan Nicolas Maduro’nun talimatına göre, dijital kripto madenciliğinin geliştirilmesine ve Venezuela’da elektrik arzının korunmasına izin veren devlet politikalarının güçlendirilmesine devam etmek için Kurumlar Arası İşbirliği Çerçeve Anlaşmasını imzaladık.” ifadeleri yer aldı.

Söz konusu açıklamaya ek olarak, “Ayrıca endüstriyel madencilik sektörü için, hizmet sunumunun geliştirilmesine ve iyileştirilmesine olanak sağlayacak adil fiyatlandırma oluşturacağız.” noktasının da altı çizildi.

Anlaşma Net Değil
Ancak bu belgede tam olarak neyin yer aldığı ve fiyatların düşüp düşmeyeceği henüz belli değil. Yine de yapılan yorumlardan anlaşılan şey, madenciler için elektrik tarifelerinin değiştirileceği yönünde.

Venezuela’daki Bitcoin madenciliği zaten çoğu ülkede olduğundan daha fazla düzenlenmiş durumda. Bu düzenlemeler kapsamında, en başta, madencilerin resmi olarak kaydedilmesi gerekiyor. İkincisi, kripto madenciliği resmi olarak vergiye tabi bir faaliyet olarak yürütülüyor. Üçüncüsü, madencilerin kanunen devlet tarafından kontrol edilen bir ulusal havuza katılmaları gerekli kılınıyor.

Bitcoin Madencileri Bir Ayda 353 Milyon Dolar Kazanıyor
Ancak bu sıkı düzenlemelere rağmen, kolluk kuvvetleri ve diğer hükümet organları arasında kripto madenciliğinin durumu hakkında hala bazı anlaşmazlıklar bulunuyor. Yeni düzen, bu sorunları çözmeyi hedefliyor.

Puerto Ordaz’da yaşayan bağımsız madenci Carlos Díaz, konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda, “Hükümet elektrik için adil bir fiyat belirlemekten bahsediyor. Ancak enerjinin neredeyse ücretsiz olduğu Venezuela’da bu, oranları artıracaklarını söylemenin bir yolu olabilir. Burası her şeyin olabileceği bir yer: Venezuela.” ifadelerini kullandı.

Venezuela, Localbitcoins’deki ikinci en yüksek işlem hacmine sahip olan ülke olarak dikkat çekiyor. Ciphertrace’e göre ülke, kripto paranın benimsenmesi açısından da dünyaya öncülük ediyor.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0

Sizin Tepkiniz Nedir?

Sevdim Sevdim
0
Sevdim
Sinirli Sinirli
0
Sinirli
Üzgün Üzgün
0
Üzgün
Nefret Nefret
0
Nefret
Şaşkın Şaşkın
0
Şaşkın
Offf Offf
0
Offf
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Çalışkan Çalışkan
0
Çalışkan
Aşk Aşk
0
Aşk
Komik Komik
0
Komik
Lan Lan
0
Lan
Başarılı Başarılı
0
Başarılı
admin

Çaylak

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bir format seç
Test Yap
Sınav & Test Oluşturup Sonuç Belirleyin.
Anket
Anket Oluştur.
Soru Sor / Çözüm Ekle
Sorunuzu Ve Çözümünüzü Buradan Ekleyin
Liste
Çözüm Listeni Ekle
Video
Videolu Çözüm Ekle
Görsel
Fotoğraf veya GIF'li Çözüm Ekle