0

ÖNE ÇIKANLAR

  • Yeni bir araştırmaya göre iPhone 14, selefi kadar popüler değil.
  • Önceki iPhone'larda 5 yıldızlı derecelendirmelerde kademeli bir artış görüldü, ancak iPhone 14 ile ilk kez bir düşüş yaşandı.
  • Bu, sonuncusu iPhone 5 olmak üzere on yıldaki ilk düşüş.  

Apple, iPhone popülaritesini yıllar boyunca korudu ve hala hayranların favorisi olmaya devam ediyor. Ancak görünüşe göre iPhone 14 beklendiği kadar popüler olmadı ve hatta şimdiye kadarki en düşük 5 yıldızlı derecelendirmelerden birini almayı başardı ve bu da onu on yılın en büyük düşüşü haline getirdi. 

Bu kesinlikle Apple tarafından yapılan bir anket değil, PerfectRec tarafından iPhone'lar hakkında kullanıcı tarafından oluşturulan 669.000'den fazla incelemeyle yürütülen bir çalışma. PerfectRec ekibi, 2010'da piyasaya sürülen iPhone 4'ten başlayarak en son iPhone 14'e kadar kullanıcı tarafından oluşturulan 13 yıllık iPhone incelemelerini analiz etti. Derecelendirmeler aynı zamanda tüm bu iPhone'ların temel modeli içindir. 

Aşağıdaki grafik , küçük bir düşüş yaşayan iPhone 5 dışında, 5 yıldızlı derecelendirmelerde kademeli bir artış olduğunu göstermektedir . Ancak iPhone 6'dan iPhone 13'e kadar sadece arttı. iPhone 13 yüzde 80 5 yıldız aldı ancak iPhone 14 yüzde 72'ye düştü.

Ayrıca sadece temel iPhone 14 değil, Pro modelleri bile grafikte kırılmaya neden oldu. iPhone 13 Pro, 5 yıldız derecelendirmelerinin yüzde 84'ünü alırken, iPhone 14 Pro yüzde 76'sını aldı. Benzer şekilde, iPhone 13 Pro Max, 5 yıldız derecelendirmelerinin yüzde 86'sını ve iPhone 14 Pro Max, yüzde 80'ini aldı.

PerfectRec'e göre, iPhone'ların 5 yıldızlı derecelendirmelerindeki kademeli artış, bu iPhone'ların her nesilde daha iyi hale gelmesinden kaynaklanıyor olabilir. Ayrıca, dikkate aldığı diğer bir faktör de tüketicilerin zaman içinde nasıl olumlu yorumlar verdiğidir.

iPhone 14'ün puanlarındaki düşüşe gelince, PerfectRec bunun nedeninin Apple'ın özellikler, tasarım ve donanım açısından büyük bir değişiklik sunmaması olduğunu öne sürüyor. Ayrıca, iPhone 14'te daha eski bir çipin (A15) yeniden kullanılması, yüksek yenileme hızı olmaması ve Dynamic Island olmaması kararı, kullanıcıların iPhone 14'ü daha düşük derecelendirmesine yol açabilirdi. Kardeşlerinden daha yüksek 5 yıldız alan iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max. 


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0

Sizin Tepkiniz Nedir?

Sevdim Sevdim
0
Sevdim
Sinirli Sinirli
0
Sinirli
Üzgün Üzgün
0
Üzgün
Nefret Nefret
0
Nefret
Şaşkın Şaşkın
0
Şaşkın
Offf Offf
0
Offf
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Çalışkan Çalışkan
0
Çalışkan
Aşk Aşk
0
Aşk
Komik Komik
0
Komik
Lan Lan
0
Lan
Başarılı Başarılı
0
Başarılı
admin

Acemi

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bir format seç
Test Yap
Sınav & Test Oluşturup Sonuç Belirleyin.
Anket
Anket Oluştur.
Soru Sor / Çözüm Ekle
Sorunuzu Ve Çözümünüzü Buradan Ekleyin
Liste
Çözüm Listeni Ekle
Video
Videolu Çözüm Ekle
Görsel
Fotoğraf veya GIF'li Çözüm Ekle